Sök

Symposium-grundaren Ash Pournouri talar ut om tiden innan Aviciis bortgång

MusikHälsa

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Efter superstjärnan Tim “Avicii” Berglings tragiska bortgång, där han tog sitt eget liv, hamnade en person i allmänhetens skottlinje.

Arash “Ash” Pournouri var Aviciis manager och en bidragande faktor till artistens framgång. Samtidigt anklagades han för att pressa stjärnan för hårt – en bild som framförallt förstärktes av Avicii-dokumentären True stories.

Även om Pournouri främst var känd som manager, så har han också gjort sig ett namn som investerare. Han är dessutom initiativtagarna bakom techfesten Symposium i Stockholm tillsammans med Spotify-grundaren Daniel Ek.

Han har nu gått ut med sin bild av händelseförloppet genom en mejlintervju med magasinet GQ, något som Expressen senare lyfte fram. Där berättar Pournouri bland annat att han inte kände till Tim Berglings bruk av smärtstillande förens i november 2014 och han senare hade en intervention med stjärnan, något som slutade i flera ombokade konserter.

“Jag var extremt frustrerad med personer runt honom, som trodde att de höll honom säker genom att inte berätta för oss om hur allvarligt det var ibland och som trodde att det var någonting privat som vi inte hade att göra med”, säger han till GQ.

Han visar också upp en lista över flera avbokade konserter mellan 2013 och 2015 för GQ, och säger att han ställde in två världsturnéer. Samtidigt säger Pournouri också att Tim Bergling gick med på att lägga in sig på en rehabiliteringsklinik efter en annan intervention under 2015 och att han förbjöd stjärnan från att boka in fler konserter. Ett förbud som stjärnan själv trotsade.

“Det var ett pågående problem mellan oss. Agenter lyssnade på honom som den slutgiltiga beslutstagaren”, säger Pournouri.

“Även då försökte jag få honom att kompromissa och göra ett anonymt gig i Stockholm för bevisa att han var redo. Vilket han gick med på, men sedan avbokade i sista minuten. Han insisterade på att han inte behövde bevisa något och att han var i bättre form än någonsin, redo att turnera igen. Inget av det är med i filmen, tack vare den vinkel som de ville visa.”

Efter Tim Berglings bortgång publicerade Ash Pournouri ett inlägg på Instagram där han sörjde bortgången.

Läs mer