Dejtingappen Bumble siktar mot börsen – trots tvist med Tinder

Whitney Wolfe Herd, grundare Bumble. Foto: Evan Agostini/TT.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Dejtingappen Bumble lämnar in en motstämning mot rivalen Match.
"Vi kommer att försvara det häftigt i domstolen”, säger Whitney Wolfe Herd, grundare av Bumble.

Dejtingappen Bumble fortsätter att ha börsen i sikte samtidigt som man lämnar in en motstämning mot större rivalen Match, rapporterar CNBC.

Bolaget vill använda listningen till att expandera internationellt. Fram tills nu har fokus varit på engelskspråkiga marknader men efter starka starter i Tyskland och Mexiko vill man bli mer aktiva i Europa, Latinamerika och Asien, enligt vd Whitney Wolfe Herd.

Samtidigt befinner sig Bumble i en tvist med Match. Den senare var först med att lämna in en stämning som anklagar Bumble, en dejtingtjänst där kvinnor får göra första draget, att ha stulit dess patent och missbrukat affärshemligheter.

Match är ägare till Tinder, vars medgrundare är Whitney Wolfe Herd.

Nu väljer Bumble att slå tillbaka med en egen stämning på 400 miljoner dollar riktad mot Match. Enligt Bumble begick Match övertramp när man blandade sig i den dagliga verksamheten genom att fråga Bumble om att få tillgång till hemlig information under förutsättning att man skulle följa upp med ett uppköp.

”Match kunde inte förvärva oss framgångsrikt och har nu initierat en grundlös rättegång mot vårt företag och vi kommer att försvara det häftigt i domstolen”, sade Whitney Wolfe Herd.

Läs mer