Sök

Claes Hemberg nomineras till styrelsen i fintechstartupen Aptic

Claes Hemberg, sparekonom på Avanza. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Claes Hemberg tar plats i Aptics styrelse i sällskap med Désirée Lerider.

Claes Hemberg, tidigare sparekonom vid Avanza Bank, och Désirée Lerider kommer att nomineras som nya styrelseledamöter i fintech-startupen Aptic.

Duon nomineras mot skäl av att de tillför väsentlig kompetens och erfarenhet när det gäller att stärka och växa varumärket utanför Norden, enligt ett pressmeddelande.

”Aptic har växlat upp för expansion och planerar för internationalisering i norra Europa. Claes Hembergs bredd och kompetens kommer att vara till stor nytta för lyckosam tillväxt på nya marknader. Désirée Leriders erfarenheter inom affärsutveckling kommer också att bli mycket värdefull för Aptics utveckling,” säger Sune Nilsson, styrelseordförande i Aptic.

Till Dagens Industri kommenterar Claes Hemberg att det är spännande att ansluta till Aptic som vuxit med 100 procent under det senaste året. Han hyllar också att Désirée Lerider, medgrundare och vd på Factum Reklambyrå, får plats i styrelsen för Aptic.

"Bolag utan mångfald går bort. Det är tyvärr vanligt att tekniktunga bolag saknar kvinnor i styrelsen", säger Claes Hemberg.

Aptic har cirka 120 anställda vid sina kontor i Skandinavien medan kunderna är runt om i norra Europa. Bolaget är onoterat.

Läs mer