Drivenow lägger ner – Aimo lanserar för att ta deras kunder

AimoBilarBildelning

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det har visat sig vara svårt för bildelningstjänster att etablera sig i Stockholm.

Tjänster som Drivenow och Car2go är två bolag som har fått lägga ned sin verksamhet, där den förstnämnda stänger ned i oktober.

Snart kommer nästa bolag som ska göra ett försök att lansera sin bildelningstjänst. Det är företaget Aimo som kommer att låta lansera sin delningstjänst för elbilar inom kort.

De har dessutom sett möjligheten att ta över kunderna som kommer att sakna Drivenow.

“Den kommer att fungera väldigt snarlikt som Drivenow. Användaren kan plocka upp bilen och avsluta sin resa innanför en viss zon. Vid lanseringen kommer vi att ha 300 bilar.”

Men Drivenow misslyckades. Hur ska ni klara er?

“Dels har vi ett annat och bättre upplägg som vi kommer att berätta mer om snart. Sen ska vi ha elbilar vilket vi tror kommer att tilltala våra användare”, säger Josephine Adorelle, pressansvarig på Aimo.

“Vi är inte heller bundna till ett bilmärke. De andra har varit bundna till Daimler eller liknande. Vi har kunna scanna av marknaden efter en modell som är bra för oss och användarna.”

Redan i juli smög de ut meddelandet om att de skulle etablera sig i Stockholm och nu är det alltså snart dags. Josephine Adorelle berättar att tjänsten ska lansera under hösten, men så mycket mer vill hon inte avslöja i dagsläget.

Hon lyfter också fram att vad som i dag är en bildelningstjänst imorgon kan vara någonting helt annat.

"Vi har ett långsiktigt tänk. Vad kommer härnäst? I framtiden kommer det säkert att vara självkörande bilar och sen kan det vara en helt annan lösning. Det kan vara en liten pod (kapsel red.anm.) som åker runt”, säger hon.

“Just nu heter vi bilddelningstjänst men i framtiden i kommer vi att erbjuda en heltäckande mobilitetslösning.”

Aimo drivs av Aimo Solution, ett nystartat bolag som ägs av investerings- och handelsföretaget Sumitomo Corporation. Genom ett dotterbolag är de även generalagent för bilmärkena Mitsubishi, Citroên, DS och Hyundai i Sverige.

Den nya tjänsten kommer däremot inte att använda sig att använda sig av någon bil från dessa företag. Istället är det den eldrivna Renault Zoe som kommer att finnas tillgänglig på Stockholm gator.

Läs mer