Toppchefen Carina Ladow lämnar Ellos

Ellos e-handel Mode
Toppchefen Carina Ladow lämnar Ellos

Carina Ladow. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

"Jag fick ett erbjudande som jag inte tyckte var tillräckligt utmanande,", säger hon till Breakit.

Förra veckan gick modeföretaget Ellos ut med att de skulle varsla 50 av bolagets totalt 600 anställda. Den hårda internationella konkurrensen inom e-handel och bolagets omställning från postorder till e-handel har varit påfrestande för Ellos som ska spara 100 miljoner kronor.

Nu kan Breakit avslöja att Ellos kollektions- och inköpschef Carina Ladow lämnar bolaget i samband med nedskärningarna. Hon var något av en stjärnvärvning när hon anslöt till företaget i början av 2016 efter en lång karriär inom butikskedjan Kappahl.

När Ellos nu ska slå ihop olika avdelningar fick Carina Ladow ett erbjudande som hon inte var nöjd med, uppger hon.

“Det är femtio som ska lämna och i samband med det har vi slagit ihop flera avdelningar. Då fick jag ett erbjudande som jag inte tyckte var tillräckligt utmanande, så jag valde att gå vidare”, säger hon.

“Det är klart att man vill alltid välja själv när den dagen ska komma. Men bolaget behöver spara pengar och ska satsa på massor av saker. Det är ingen dramatik på något sätt.”

Hon håller just nu på med de sista överlämningarna, men kommer att lämna Ellos inom kort. Vad Carina Ladow ska göra härnäst är ännu oklart.

“Nu ska jag titta mig om efter andra möjligheter. Det kan förhoppningsvis öppnas andra dörrar”, säger hon.

Ellos HR-chef Johnny Eriksson lämnar följande uttalande till Breakit:

"Carina Ladow har varit en väldigt uppskattad medarbetare och chef. I samband med den organisationsförändring Ellos gjort har den roll Carina haft slagits ihop med en annan och i detta har Carina och bolaget ömsesidigt kommit överens om att Carina avslutar sin tjänst på Ellos. Vi har haft en nära dialog med Carina och önskar henne allt väl framöver. Nuvarande ledning är mycket motiverad att fortsätta driva Ellos resa framåt."

Ellos omsatte drygt 2 miljarder kronor under 2017 och är en av Nordens största e-handelsaktörer inom mode, hem och skönhet. Resultatet sjönk kraftigt förra året – från cirka 125 miljoner till cirka 38 miljoner kronor.

I slutet av augusti gick Ellos ut med att de slutit ett mångmiljonavtal med entreprenören och influencern Isabella Löwengrip.

Vill du veta mer om det allra senaste inom e-handel och retail, och utmaningarna i branschen som digitaliseringen medför? Spana in vårt event Retail tech 2018 som går av stapeln den 14 november! Läs mer och boka biljett här. 

Läs fler artiklar
LÄS MER