Sök

Säljchef stämmer Spotify för ärekränkning och könsdiskriminering

SpotifySpotifydiskrimininering

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

En kvinnlig säljchef på Spotify i USA har valt att stämma företaget.

Kvinnan anklagar Spotify för att betala kvinnor lägre löner än män och hävdar att det förekommer könsdiskriminering inom företaget, skriver Variety.

Enligt en stämningsansökan inlämnad till New York Supreme Court uppges bland annat en chef på säljavdelningen ha tagit med delar av personalen på en "drogfylld grabbresa" till Sundance Film Festival. En resa där mer kvalificerade kvinnor exkluderades, enligt anmälaren.

Anklagelserna gäller enligt Variety också en annan chef på Spotify som befordrades efter att han fått varningar för sexuella trakasserier. Han uppges också ha tagit med manlig personal på strippklubbar i Atlantic City.

I anklagelserna citeras dessutom företagets CFO och en HR-chef för olämpliga uttalanden. Anklagelser riktas även mot företagets globala säljchef.

Spotify kommenterar stämningen så här:

“På Spotify tolererar vi inte diskriminering av något slag på någon nivå. Vi kan inte ge kommentarer på de specifika detaljerna i en pågående tvist, men dessa påståenden är ogrundade”, säger en talesperson från Spotify till Variety.

Kvinnan uppger att hon fått sparken tidigare i år efter att en avdelningschef skyllt ett eget misstag på henne. 

Stämningsansökan gäller könsdiskriminering och ärekränkning.

Läs mer