Sök

Alibaba-grundaren Jack Ma: Handelskriget mellan USA och Kina kan fortgå i 20 år

Handelskrig

Tim Cook och Jack Ma: Foto: Andy Barron/TT och Markus Schreiber/TT.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Alibabas styrelseordförande spår en dyster fortsättning på handelskriget mellan stormakterna. Apples vd är däremot positivare.

Jack Ma tror att handelskriget kan komma att fortgå i upp emot 20 år, skriver Reuters.Han gav sin kommentar under en konferens och tillade att ett handelskrig skulle innebära ”en röra” för alla inblandade parter. Han menar att det är enkelt att dra igång ett handelskrig men betydligt svårare att stoppa när det väl är igång.

USA har under måndagen infört nya tullar på kinesiska varor värda 200 miljarder dollar. Kina har varnat med vedergällning.

Apples vd är däremot optimistisk till att USA och Kina i slutändan kommer att ta sig igenom sina meningsskiljaktigheter när det gäller handeln.

"Jag är optimistisk eftersom handel är en av de saker som inte är ett nollsummespel", sade Tim Cook i ABC News program "Good Morning America" på tisdagen.

Sent under måndagskvällen gick USA:s president Donald Trump ut med beskedet att tullarna mot Kina expanderas till att omfatta varor för ytterligare 200 miljarder dollar. Däremot var vissa produkter exkluderade, bland annat Apple Watch.

Läs mer