Sök

De vill sätta elbilar hos varje bostadsrättsförening – Eon investerar

Ourgreencar

Teamet bakom Ourgreencar. Foto: Press

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Malmöstartupen Ourgreencar satsar på helt elektrifierade bilpooler.

Hela fordonsbranschen trycker nu en kollektiv gaspedal i botten för att ställa om från fossila bränslen till elbilar. Samtidigt ökar fokuset på delningstjänster för bilar.

Delningslösningarna har fortfarande inte riktigt lyft i Sverige och aktörer som Volkswagens Car2go och BMW:s Drive Now har båda fått lägga ned sina tjänster efter bristande efterfrågan.

I Malmö finns nu en ny uppstickare. Det handlar om Ourgreencar – ett bolag som vill leverera helt eldrivna fordon till företag, bostadsrättsföreningar och kommuner.

Innan sommaren landade bolaget ett miljonavtal med fastighetsbolaget Skanska och nu är man i farten igen. Den här gången handlar det om en investering från elbolaget Eon. Investeringen kommer efter att startupbolaget genomfört Eon:s acceleratorprogram.

“Vi tror stenhårt på vår idé och vi har fått goda kvitton på att vi är på rätt väg. Den professionella hjälp vi fått av Eon har varit mycket viktig för oss. När vi nu ska expandera verksamheten känns det mycket bra att fortsatt ha med oss dem”, säger Thomas Droben, som tillsammans med Kenneth Falk och Magnus Jönsson startat OurGreenCar.

Hur mycket pengar Eon har investerat i bolaget har parterna valt att hålla för sig själva men medgrundaren Kenneth Falck skriver i ett mejl till Breakit att pengarna kommer kunna ta bolaget till nya expansiva höjder.

Läs mer