Sök

Base10 är Uppsalas hetaste startupcenter – nu får bolaget 10 miljoner av kommunen

Base10

Jason Dainter, medgrundare av Base10. Foto: Press

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Jason Dainter och Base10 vinner ett femårigt kontrakt från Uppsala kommun.
“Det här ger oss en fantastisk möjlighet att fokusera på tillväxt”, säger medgrundaren.

Runt omkring i hela Sverige byggs kontorshotell och startgropar för techföretag. I Uppsala har Jason Dainter och Kristofer Klerfalk tagit sig an uppgiften att bygga just detta – en fysisk plats där entreprenörer kan ta sin första stapplande steg ut i verkligheten.

För bara några veckor sedan kunde Breakit berätta att några av stadens starkaste techentreprenörer investerat i Base10 – som projektet heter.

Nu kan grundarna notera ytterligare en stor delseger. Base10 har nämligen fått ett uppdrag från kommunen att stötta den lokala techscenen och investerare. För mödan får man 10 miljoner kronor fördelat över fem år.

“Det här ger oss en fantastisk möjlighet att fokusera på tillväxt. Det är ett viktigt mål för mig personligen att kunna göra mer för staden och de här pengarna talar sitt tydliga språk”, säger Jason Dainter.

Nu är det dags att anställa fler personer, hitta en ny, större lokal och utvidga eventverksamheten, berättar han.

Base10 drivs som ett aktiebolag där man tar betalt för vissa kontorstjänster av medlemsbolagen. Bolaget är dock beroende av ekonomiskt stöd både från privat och offentlig sektor för att gå runt.

“Vi vill att det ska vara så billigt som möjligt för entreprenörerna. Eftersom vi i slutändan ser det här som ett initiativ för skattebetalarna är det rimligt att de också är med och betalar genom offentlig sektor”, säger Jason Dainter.

Sättet man hjälper skattebetalarna, menar han, är främst att man skapar en plats för folk att testa sina affärsidéer utan att det behöver kosta dem speciellt mycket, men i förlängningen också att man marknadsför regionen, skapar arbetsplatser och lockar investerare till staden.

Upphandlingen som Base10 vunnit är en del av Uppsala kommuns långsikta mål att skapa 70.000 nya jobb fram till 2050.

Läs mer