Missatsamtal och Vemringde utsatta för överbelastningsattack

Missatsamtal.se Vemringde.se. Överbelastningsattack
Missatsamtal och Vemringde utsatta för överbelastningsattack

Foto: Pressbild på Stefan Janson och genrebild av Jessica Gow/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Sajterna Vemringde.se och Missatsamtal.se har de senaste veckorna inte fungerat som de ska. Enligt Stefan Janson som driver Missatsamtal beror det på en överbelastningsattack.

De båda tjänsterna samlar telefonnummer till telefonförsäljare och opinionsundersökningsföretag. På så sätt kan man få reda på vem som lämnat det där missade samtalet i telefonen.

För två veckor sedan utsattes Vemringde och Missatsamtal för en överbelastningsattack. Enligt Stefan Janson, grundare av Missatsamtal, rör det som om en så kallade DDoS-attack, där någon eller några överbelastar företagets servrar med anrop i syfte att störa ut dem.

“Både min sida och Vemringde gick ner samtidigt så det känns osannolikt att det ska vara en slump. Det är första gången som det har hänt, så nu har jag byggt in extraskydd för att avvärja sådana här attacker i fortsättningen,” säger han.

Stefan Janson startade Missatsamtal hösten 2009. I dag berättar han att sajten har 100.000 användare i veckan (oklart hur många unika). Han driver företaget som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt jobb som webbutvecklare.

“Det är klart det är tråkigt att någon vill sabotera. Det är en välbesökt och uppskattad tjänst, jag har fått både mejl och kommentarer från folk som tycker det är tråkigt. Ju mer skumma företag desto mindre uppskattar de väl sidan av förklarliga skäl,” säger Stefan Janson.

Läs fler artiklar
LÄS MER