Facebook vill anställa chef för mänskliga rättigheter

Hållbarhet Mänskliga rättigheter
Facebook vill anställa chef för mänskliga rättigheter

Mark Zuckerberg. Foto: AP Photo/Steven Senne/P Photo/Matt Rourke.

Finwire / Breakit

Facebook tar ett hårdare grepp om sitt hållbarhetsarbete.

Facebook har lagt ut en jobbannons i vilken man söker efter en chef som ska ansvara för bolagets policy inom mänskliga rättigheter, rapporterar Techcrunch.

Den ansvarige ska bland annat koordinera företagets bekämpning mot missbruk av mänskliga rättigheter, oavsett om det är från statens sida eller från privata aktörer.

Vidare skulle uppdraget även kräva granskning av plattformen för att se om den sortens missbruk förekommer där, liksom hjälpa att se till att plattformen verkar i enlighet med principerna kring mänskliga rättigheter, står det.

Facebooks krav på den nya chefen är att man besitter en bakgrund inom arbete i utvecklingsländer och med regeringar och civila organisationer.

Den Facebook väljer ut för rollen kommer att sitta antingen vid huvudkontoret i Menlo Park eller Washington. Samtidigt innefattar posten mycket resande för att stödja Facebooks internationella team, står det.

Facebook har tidigare fått kritik för att plattformen använts för att sprida hot i Myanmar mot den muslimska minoritetsgruppen Rohingya, liksom i valet av Roberto Duterte till president i Filippinerna. Han pekas ut att ha skapat den värsta människorättskrisen i landet sedan 1970-talet.

Läs fler artiklar
LÄS MER