Uppgifter: Stefan Persson förbereder utköp av H&M från börsen

H&M
Uppgifter: Stefan Persson förbereder utköp av H&M från börsen

Stefan Persson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Direkt / Breakit

H&M-familjen sonderar Londons finansmarknad.

Källor i London uppgav under söndagen till den brittiska tidningen  The Mail att storägaren och ordförande Stefan Persson har varit i kontakt med storbanker om att sätta ihop ett omfattande paket med skuldfinansiering för att köpa ut bolaget från börsen.

Enligt uppgifterna har Stefan Persson talat med bland annat Goldman Sachs, JP Morgan, UBS och Natixis angående ett "stort finansieringspaket". Tidningen beskriver det som en "mega deal". 

Uppgifterna till den brittiska tidningen gör gällande att familjen Persson sannolikt kommer att öka sitt ägande i H&M till runt 70 procent "innan någon form av utköp" sjösätts, skriver tidningen.

Stefan Perssons med familj äger 46 procent av aktierna i H&M. Därutöver kontrollerar andra släktmedlemmar ytterligare betydande poster.

Nils Vinge, chef för investerarrelationer på H&M, har inte läst artikel i The Mail men säger till Breakit:

"Det är bara Stefan Persson som kan svara på frågor om detta".

Redan i somras spekulerades det om ett utköp av klädjätten. I samband med Afounds öppning på Drottninggatan sprang Breakits grundare Stefan Lundell på Stefan Persson i rulltrappan. På frågan om det finns någon substans i ryktena svarade H&M:s styrelseordförande: 

“Nej, det finns ingen bäring på de ryktena alls”.

Klädjätten H&M rusar på Stockholmsbörsen under måndagsmorgonen efter försäljningssiffror för det tredje kvartalet som var bättre än väntat. Vid lunchtid var aktien upp 12,8 procent. 

Läs fler artiklar
LÄS MER