Sök

Smartphone-tillverkaren Oneplus ska lansera smart-tv

OneplusOnePlusTV

Carl Pei, marknadschef och medgrundare av Oneplus. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill bredda verksamheten.

Svensk-kinesiske Carl Pei hoppade av Handelshögskolan och startade mobiltillverkaren Oneplus i Kina. Förra året såldes mobiler för 11 miljarder kronor med idén om att utmana aktörer som Apple och Samsung med premiumtelefoner till jämförelsevis låga priser.

Oneplus meddelar i dag att man vidgar sin verksamhet och inleder arbetet med att utveckla bolagets första smart-tv som ska heta Oneplus tv. Den nya divisionen kommer att ledas av medgrundaren och koncernchefen Pete Lau, som har över 20 års erfarenhet av smartphones och Blu-ray-spelare.

“Medan annan konsumentelektronik har utvecklats och förbättrat våra liv, har tv-apparater förblivit konventionella och besvärliga", säger han i ett pressmeddelande.

"Vi tar med oss medfödda fördelar till branschen och vi är glada över att med den nya divisionen utforska hur den samlade uppkopplade användarupplevelsen kan förbättra vardagen."

Bolaget kommer att lyssna på användarnas åsikter och förslag på vad deras smarta tv ska innehålla. 

"För de flesta av oss finns det fyra huvudsakliga miljöer vi upplever varje dag: hemmet, arbetsplatsen, resan till och från jobbet samt när vi rör oss på annat håll. Hemmet – kanske den viktigaste miljön för oss – har just börjat ta del av fördelarna med intelligent uppkoppling. Något som verkar lika enkelt som att visa bilderna från din mobiltelefon på en tv är fortfarande svårt att göra”, säger Pete Lau.

Läs mer