Uber öppnar upp för svenska elscooter-tjänsten Voi

Uber Voi Taxi
Uber öppnar upp för svenska elscooter-tjänsten Voi

Foto: TT / Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Intresserade av att samarbeta med andra aktörer.

Taxiappen Uber arbetar med att expandera sin plattform till att inkludera fler färdsätt. Tanken är att plattformen ska erbjuda egna transportmedel, tillsammans med alternativ från andra aktörer.

Nu öppnar Uber i Sverige upp för att ta in det nystartade Stockholms-bolaget Voi, som erbjuder användare att hyra elscootrar genom en mobilapp, på sin plattform. Det skriver DI Digital.

”Precis som med Lime är vi öppna för partnerskap med aktörer som redan finns på marknader. Om Voi skulle vara intresserade av det skulle vi kunna visa dem hur de kan bli en del av vårt system och vår app, som vi vill ska bli en mångfacetterad mobilitetsplattform”, säger Ubers chef för EMEA-området Pierre-Dimitri Gore-Coty till DI Digital.

Uber har tidigare investerat i elscooter-företaget Lime i USA och i april köpte de Jump, en delningstjänst för elcyklar. Delningstjänsten för cyklar ska komma till Europa inom kort enligt Pierre-Dimitri Gore-Coty.

”Vi lanserar elektriska cyklar i Berlin i år, det blir första staden i Europa men vi tittar på att öka med fler städer. Vi har också partnerskap med Lime och kommer att utveckla egna scootrar som vi ska lansera i Europa”, säger han till sajten.

Voi lanserade sina elscootrar i Stockholm i början av september och blev genast en snackis. Breakit var först med att rapportera om att tjänsten var på väg att lanseras, dessutom visade det sig att de hade uppbackning från tunga investerare på Vostok New Ventures.

Voi har valt att inte kommentera Uber-chefens uttalande till Di Digital.

Läs fler artiklar
LÄS MER