IT-återförsäljaren Dustin vill ta in över en halv miljard

Dustin

Direkt / Breakit

Tänker fortsätta växa i Norden och Nederländerna.

IT-återförsäljaren Dustins styrelse har bestämt sig för att genomföra en företrädesemission om cirka 700 miljoner kronor före avdrag av emissionskostnader. Det kan jämföras med att bolaget tidigare har meddelat sin avsikt att föreslå en företrädesemission om 500-700 miljoner kronor.

"Genom företrädesemissionen ges bolaget en större flexibilitet och förmåga att bredda kunderbjudandet genom förvärv av bolag med ett högt inslag av avancerade produkter, tjänster och återkommande intäkter", skriver Dustin i ett pressmeddelande.

De fullständiga emissionsvillkoren, inklusive teckningskurs, förväntas offentliggöras senast den 5 oktober.

Den största aktieägaren Axel Johnson representerade den 31 augusti cirka 24,7 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget. Axel Johnson stödjer emissionsbeslutet och avser att rösta för godkännande på den extra bolagsstämma som planeras att hållas den 10 oktober, samt avser teckna sin andel av emissionen.

Dustins vd Thomas Ekman uppger att bolagets tydliga ambition är att fortsätta med Dustins tillväxtstrategi i Norden och Nederländerna.

"Vi ser en ökad transaktionsaktivitet och fortsatta möjligheter att genomföra vår förvärvsstrategi genom att addera företag fokuserade på mer avancerade tjänster och lösningar. För att kunna tillvarata dessa möjligheter fullt ut genomför vi nu en företrädesemission riktad till våra befintliga aktieägare", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER