Facebook är bättre rustat för att hantera utländsk valinblandning enligt Mark Zuckerberg

Facebook Sociala medier Politik
Facebook är bättre rustat för att hantera utländsk valinblandning enligt Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg. Foto: AP Photo/Andrew Harnik, File

Finwire / Breakit

Talar ut i ett lång blogginlägg.

Facebooks vd Mark Zuckerberg uppger att man idag är mycket bättre på att hantera utländsk påverkan i olika politiska val via egna plattformen.

I ett blogginlägg medger Zuckerberg att man inte var på rätt nivå kring detta för två år sedan, men att man har vidtagit åtgärder som gör att man bättre ska klara av utländska attacker.

Han lyfter fram att Facebook har identifierat och tagit bort falska konton inför val i Frankrike, Tyskland, Mexiko, Brasilien samt amerikanska delstaten Alabama. Han fortsätter sedan med att säga att utländska kampanjer som härstammar från Ryssland och Iran med målet att störa i USA, Storbritannien och Iran har blivit borttagna.

Inom reklam har Facebook satt en ny standard kring transparens vilket gör ”marknadsförare ansvariga för de annonser man publicerar”, uppger Zuckerberg.

Samtidigt konstaterar Zuckerberg att förekomsten av falska konton aldrig kommer att upphöra och att löpande investeringar i säkerheten måste göras för att mota nya attacker.

”En av våra viktigaste ansträngningar blir att hitta och ta bort falska konton. Vi har funnit att falska konton är källan till mycket av det missbruk som råder på våra tjänster, även under val. Falska konton är ett av de främsta medlen för att sprida felaktig information, särskilt när det gäller politiskt motiverad vilseledande information och propaganda”, skriver han.

Läs fler artiklar
LÄS MER