Dags för börsdebut i CLX som värderas till nästan 2 miljarder

CLX SMS
Dags för börsdebut i CLX som värderas till nästan 2 miljarder

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

På torsdagen börjar sms-teknikbolaget CLX:s aktie att handlas på Stockholmsbörsen.

Introduktionskursen är satt till 59 kronor, vilket är ett tecken på att efterfrågan på aktier har varit god bland de placerare som fått möjlighet att teckna sig för större poster innan noteringen.

Det tidigare beskedet var att aktien skulle gå in på börsen med en kurs på mellan 54 kronor och 59 kronor. Det slutgiltiga priset hamnade alltså i toppen av teckningsintervallet, vilket ger ett börsvärde på nästan 2 miljarder kronor.

CLX, vars teknik hjälper andra företag med marknadsföring via sms, omsätter för närvarande 844 miljoner kronor i årstakt med en rörelsevinst på 89 miljoner kronor.

Bolaget grundades 2008 av Björn Zethraeus, Johan Hedberg, Henrik Sandell, Kristian Männik, Robert Gerstmann och Kjell Arvidsson.

Som vi tidigare har rapporterat om säljer de befintliga ägarna, däribland grundarna, aktier för minst 677 miljoner kronor när bolaget går in på börsen. Det motsvarar 38,7 procent av bolaget.

I den grupp som har lovat att köpa en större mängd aktier vid noteringen finns bland andra kamerateknikbolaget Axis medgrundare Martin Green och samma bolags tidigare vd Peter Ragnarsson.

Handeln med aktien inleds klockan 9.00 när Stockholmsbörsen öppnar för dagen.

Läs fler artiklar
LÄS MER