Sök

Oscar Properties lanserar tjänst för e-handel med lägenheter

Oscar Properties

Oscar Properties. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Oron på bostadsmarknaden sätter press på bostadsbolagen. Nu lanserar Oscar Properties en tjänst som låter kunderna boka, köpa och betala sin nya lägenhet online.

Den skakiga bostadsmarknaden har inte varit snäll mot Oscar Properties, som utvecklar premiumbostäder i främst Stockholm. I höstas tvingades bolaget att vinstvarna. Första kvartalet i år gjorde bolaget en rejäl förlust, rörelseresultatet hamnade på minus 56 miljoner jämfört med en vinst på 427 miljoner samma kvartal 2017.

I maj skrev vi om en digital satsning  som skulle locka tillbaka lyxkunderna och sticka ut i konkurrensen. Idén var en app och plattform med egna produkter för de boende. 

Nu tar Oscar Properties nästa steg och lanserar en tjänst för e-handel med lägenheter. Kunderna kan boka, köpa och betala sin nya lägenhet helt och hållet online, något som bolaget säger sig vara först i världen med. Även alla nödvändiga kontrakt signas online. 

”Mäklare har alltid varit en viktig del av fastighetsbranschen, det kommer de fortsätta att vara, men samtidigt finns det kunder som vet vad de vill ha och som letar efter en snabbare och smidigare lösning. För dessa kunder har vi nu skapat möjligheten att köpa en lägenhet direkt på webben”, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, i ett pressmeddelande. 

Idag sker onlineförsäljning av lägenheter i Gasklockan, en 97 meter hög byggnad som kommer att uppföras i Stockholm. Flera köp har redan skett direkt från bolagets webbplats, enligt bolaget självt.

Läs mer