Engaging care stärker teamet – "Har extremt höga ambitioner"

Engaging Care Digital vårdcentral Vård
 Engaging care stärker teamet – "Har extremt höga ambitioner"

Vanja Tufvesson, Charlotta Tönsgård och Loella Pehrsson.

Towe Boström

Reporter

Charlotta Tönsgård knyter starka namn till sin vårdutmanare.

Engaging care har utvecklat en tjänst som ska hjälpa patienter att själva förbättra sin hälsa. Bakom bolaget står bland annat Charlotta Tönsgård, tidigare vd hos nätläkaren Min Doktor.

Genom Engaging care kan patienten kommunicera med sin vårdgivare samt få information om hur de sköter sin vård utan att gå till läkaren.

I juli plockade bolaget in 7 miljoner kronor från profilerade investerare som Spotify-veteranen Sophia Bendz, TAT-grundaren Hampus Jakobsson och onlinepizza-grundaren Erik Byrenius.

Nu har Charlotta Tönsgård och Engaging care stärkt upp sitt operativa team med nya starka namn.

Loella Pehrsson har gått in som tillväxtchef i bolaget. Hon kommer närmast från resesökssidan Kayak där hon bland annat var regional vd i Storbritannien och Norden.

”Våra ambitioner är extremt höga och Loella bidrar till att allt vi gör är förberett för att skala snabbt”, säger Charlotta Tönsgård.

Vanja Tufvesson har också hoppas på tåget i rollen som utvecklare. Hon är medgrundare av uppmärksammade Pink programming, som är ett initiativ för att locka kvinnor till programmering.

Ängelinvesteraren Hampus Jakobsson uppger sig vara nöjd med sin investering.

"Charlotta har än en gång bevisat att hon är en talang-magnet! Engaging Care har en startelva som är en av de starkaste jag sett”, säger Hampus Jakobsson.

Under förra året visade Engaging care ingen omsättning samt ett minusresultat på närmare 2,5 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER