Startupen som specialiserat sig på fastigheter lanserar jättefond

Tessin
Startupen som specialiserat sig på fastigheter lanserar jättefond

Jonas Björkman, vd och grundare av Tessin. Foto: Press

Finwire / Breakit

Crowdfundingtjänsten Tessin tar in 250 miljoner till en ny fastighetsfond.

Crowdfundingtjänsten Tessin, som specialiserat sig på fastigheter, är i färd med att lansera en fastighetsfond åt institutionella investerare. Det uppger vd Jonas Björkman till Di Digital.

Enligt Jonas Björkman ska den nya fonden rustas med 250 miljoner kronor och om allting blir lyckat kan fler fonder komma på tal framöver. Den första fonden kommer att lanseras så fort man säkrat godkännanden med Finansinspektionen, vilket väntas vara snart.

Annars har Tessin också nått en milstolpe med att ha förmedlat över en miljard kronor till fastighetsprojekt sedan starten 2014.

”Det gör oss till en av de stora crowdfundingplattformarna i Europa och bevisar att modellen verkligen är här för att stanna”, säger Jonas Björkman.

Tessins affärsmodell går ut på att småsparare kan låna ut pengar till olika fastighetsprojekt. Hittills har detta gått bra men en plump i protokollet har varit bostadsutvecklaren Axxonen Properties som fick ansöka om konkurs i maj. Bolaget hade då hunnit ta in 20 miljoner kronor i lån och utfärda preferensaktier för ytterligare 50 miljoner kronor via Tessins plattform.

Läs fler artiklar
LÄS MER