Anders Borg kliver in i styrelsen för MTG:s bolag Nent

MTG Nent Börsnoteringar
Anders Borg kliver in i styrelsen för MTG:s bolag Nent

Foto: TT

Finwire / Breakit

Planerar börsnotering till 2019.

Mediakoncernen MTG meddelar att uppdelningen av bolaget fortsätter och att noteringen av Nordic Entertainment Group, NENT Group, är planerad till mars 2019.

Det är villkorat ett godkännande av en extra bolagsstämma som ska hållas under det första kvartalet nästa år.

Vidare meddelas att den tidigare finansminister Anders Borg tillsammans med Bang & Olufsens vd Henrik Clausen och Kristina Schauman, ägare till konsultbolaget Calea, idag utsetts till nya ledamöter i NENT Groups styrelse.

Efter avhoppet från politiken 2014 arbetade Anders Borg som styrelseledamot för MTG-ägaren Kinnevik. MTG är därför ett bolag som han säger till Dagens Industri att han kan "utan och innan".

Han är mycket positiv till att Nent hamnar i en egen del. 

“Det som Jörgen Madsen (vd för MTG, reds anm.) har gjort är närmast ett skolboksexempel på hur ett företag som hamnar under snabbt teknisk förändring måste ställa om. En av MTG:s styrkor var att bolaget proaktivt sålde en del kronjuveler, som var väl fungerande verksamheter, och därigenom skapade sig muskler för att kunna satsa nytt inom streaming och produktion", säger han till Di. 

Vill du vet mer om Anders Borg och höra hans tankar om utvecklingen inom media och fintech just nu? Den 27 september har du chansen. Då talar den gamla finansministern – som nyligen gjort flera uppmärksammade investeringar – på vår konferens Fintech Stockholm.

Mer information hittar du här!

Läs fler artiklar
LÄS MER