Allt om Comic Con Stockholm – utställare, Youtube-stjärnor och spelutvecklare

Film Stockholm spel
Allt om Comic Con Stockholm – utställare, Youtube-stjärnor och spelutvecklare

Foto: Istockphoto.com

Tobias Blixt

Reporter

Information om Comic Con i Stockholm den 14-16 september.

Det populärkulturella evenemanget Comic Con Stockholm slår inom kort upp dörrarna för ett tre dagar långt event på Kistamässan. Mässan gästas av såväl Youtube-profiler och cosplayers, som spelutvecklare och serietidningstecknare.

Dessutom kommer välkända skådespelare som Mads Mikkelsen och Mark Sheppard att gästa mässan. En som fick ställa in sin medverkan på Comic con var Guardians of the Galaxy-stjärnan Pom Klementieff.

De spelutgivare och utvecklare som besöker spel-, serie- och filmmässan är Activision, Warner Games, Bandai Namco, Nintendo, Playstation, Ubisoft och Xbox.

Comic Con i Stockholm får också besök av ett flertal populära Youtube-profiler. Några som besöker mässan är Amanda Edmundsson, Ellimacs, Daniel Norlin och gruppen Montefjanton

Förutom att vara en mässa med spel, serier och film, så kommer det dessutom att förekomma två olika tävlingar för cosplay på Stockholm Comic Con. Både kvalet till SM i Cosplay och kvalet till World Cosplay Summit avgörs 14–16 september.

Ett av de stora dragplåstren på årets gala är Marvel Comics chefredaktör C.B. Cebulski som ska vara på plats för att bedöma besökares tecknade verk och för att delta i frågepaneler.

Det är det åttonde året som Stockholm Comic Con Stockholm anordnas. Mässan har enligt arrangörerna lockat runt 30.000 besökare till Kistamässan.

Läs fler artiklar
LÄS MER