Isabella Löwengrip bjöd centerledaren Annie Lööf på reklam – värt en kvarts miljon

Politik Valet 2018
Isabella Löwengrip bjöd centerledaren Annie Lööf på reklam – värt en kvarts miljon

Foto: Jessica Gow /TT.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Annie Lööf fick låna sin kompis Instagramkonto.

På söndagsförmiddagen tog centerledaren Annie Lööf över stjärnbloggerskan Isabella Löwengrips Instagramkonto med över 400.000 följare. I nästan trettio minuter kunde Annie Lööf tala direkt till Löwengrips stora följarskara.

”Isabella har varit snäll nog att upplåta sitt konto åt mig för att berätta om vikten att rösta och vilket Sverige vi ska ha framåt”, berättade Annie Lööf i live-sändningen.

För Annie Lööf vart det ett smart sätt att nå ut till Isabella Löwengrips målgrupp som främst består av kvinnor i 30-årsåldern. Och Annie Lööf betalade inte en krona för besväret – trots att gåvan så här bara några timmar  innan vallokalerna är guld värd.

Det är alltid vanskligt att uppskatta värdet av gratisreklam i olika medier. Men en av Breakits källor uppger att en vanlig reklamköpare hade fått betalt runt en kvarts miljon kronor för liknande exponering I Isabella Löwengrips kanaler.

Men nu är Annie Lööf inte någon vanlig kund till Isabella Löwengrip. De två umgås privat och Isabella Löwengrip har dessutom offentligt vid flera tillfällen deklarerat att hon ska rösta på sin väns parti. I en bloggost, som bara den kan värderas till över hundra tusen kronor i reklamvärde, gick Isabella löwengrip i morse ut och berättade:

”Som mamma, företagare och medmänniska väljer jag att rösta på Centern”.

Läs fler artiklar
LÄS MER