Sök

Svenska tv-plattformen Magine tar Premier League till Thailand

MaginePremier League

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Den digitala tv-plattformen Magine tar kliven in på den asiatiska marknaden. Tillsammans med tv-bolaget CTH kommer de bland annat att visa engelsk toppfotboll.

Magine är en streamingtjänst som låter användarna titta på en rad tv-kanaler som CNN, Cartoon Network och SVT. Tjänsten har dock inte fått något stort genomslag i Sverige och drabbades förra året av ett bakslag när TV4 valde att hoppa av. Magine valde då att expandera till Tyskland och koncentrera sina resurser där.

I samband med nylanseringen tog bolaget även in ny finansering om 104 miljoner kronor.

Nu har bolaget dock beslutat sig för att expandera verksamheten ytterligare och ta klivet in på den asiatiska marknaden. Bolaget meddelade idag att de inleder ett samarbete med Thailändska CTH och kommer därmed att börja distribuera tv-sändningar från den brittiska högstaligan i fotboll, Premier League.

“Magine är jättenöjda med att samarbeta med ett så etablerat bolag som CTH. Det är ett extra stort steg för oss eftersom det är vårt första steg in på den asiatiska marknaden”, säger Magines vd Ambuj Goyal i ett pressmeddelande.

Premier League är en av världens dyraste tv-rättigheter och fotbollsligan har närmare fem miljarder tittare årligen. Vi har tidigare rapporterat om att MTG fick betala en halv miljard kronor för att få visa matcherna i Sverige.

Magine TV har tidigare även tecknat kontrakt med flera stora brittiska tv-kanaler som itv och Channel 4.

“Vi fokuserar på Europa och de största europeiska marknaderna är Tyskland och Storbritannien. Vi började i Tyskland och nu går vi in i Storbritannien”, sade Ambuj Goyal, som är vd för Magine, till Breakit i våras.

Läs mer