Schibsted Marketplaces vd Sondre Gravir slutar

Schibsted köp och sälj
Schibsted Marketplaces vd Sondre Gravir slutar

Sondre Gravir lämnar Schibsted. Foto: Press

Caroline Englund

Reporter

Har fått nytt jobb som vd för gymkedjan Sats.

För drygt ett år sedan meddelade Schibsted att man delar upp sin verksamhet i två delar. Bolagets köp- och säljsajter hamnade i en egen division kallad "marketplaces", medan mediedelen hamnade i en annan kallad "media".

Sondre Gravir, som haft olika roller inom Schibsted de senaste elva åren, har sedan dess varit vd för den nya divisionen och bland annat basat över svenska Blocket.

I mitten av augusti stod det klart att Blockets vd Jan Prokopec lämnar sitt uppdrag. Detta efter att Blockets omsättning gick ner med 5 procent under andra kvartalet i år samtidigt som rörelseresultatet föll.

Detta kan ses i ljuset av det att det den senaste tiden har lanserats en rad konkurrenter på marknaden. Däribland bilsajten Wayke, Facebooks utmanare Marketplace och den österrikiska spelaren Shpock (som också ägs av Schibsted).

Nu kommer alltså nästa vd-avhopp från bolagets köp- och säljverksamhet. Sondre Gravir meddelar att han slutar redan i höst för att istället bli vd för den nordiska fitnessgruppen Sats.

Han säger i ett pressmeddelande att det var ett svårt beslut men att han ser fram emot sitt nya uppdrag.

Läs fler artiklar
LÄS MER