Nu ska Youtube-stjärnor hjälpa Playpilot att locka tittare

Playpilot Flow
Nu ska Youtube-stjärnor hjälpa Playpilot att locka tittare

Foto t.v: TT-Bild

Jonas de Lange

Reporter

Inkubatorbolaget Playpilot tar nu in Youtube-kanaler i sin streamingtjänst.

Playpilot är en tjänst som samlar olika streamingtjänster på en och samma plats och är enligt de själva Sveriges största samlingsplats för streaming- och playkanaler. Nu kompletteras SVT Play och HBO Nordic på sajten med bland annat världes största Youtube-kändis Felix “Pew Die Pie” Kjellgren.

“Samtidigt som många äldre haft svårt att förstå de nya formatens attraktionskraft har de svenska YouTube-stjärnorna snabbt blivit en maktfaktor i det nya medielandskapet. Att vi nu äntligen får in dem på Playpilot bredvid “fin-tv” titlar som Breaking Bad och Idol känns grymt kul samtidigt som det är ett självklart steg i utvecklingen av tjänsten”, säger vd och grundare Adam Chrigström i ett pressmeddelande.

Youtube har flera miljarder visningar varje dag och störst av alla är just Pew Die Pie med snart 40 miljoner prenumeranter över hela världen. Frågan är om Playpilot kommer kunna locka till sig Youtube-tittarna som redan söker sig direkt till Youtube.

Det är dock inget direkt samarbete som inleds med Youtube-stjärnorna. Det handlar endast om att deras klipp kommer att "bäddas in" på Playpilot.

Hur som helst har Playpilot nu kanske en liten konkurransfördel på innehållssidan mot andra streamsamlingstjänster. Vi har tidigare skrivit om bland annat webbtv-tjänsten Flow som har en liknande aggregeringsfunktion i sin söktjänst. Där kan man dock inte söka efter Youtube-klipp.

Läs fler artiklar
LÄS MER