Elon Musk: Självstyrande bilar blir verklighet tidigare än du tror

 Elon Musk: Självstyrande bilar blir verklighet tidigare än du tror

TT/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Breakit

Självstyrande bilar är bara två-tre år bort från marknaden. Det säger Tesla-grundaren Elon Musk – som samtidigt avråder Twitter-chefen Jack Dorsey från att sitta på dubbla stolar.

Grundaren av Tesla, Elon Musk, har tidigare förutspått att fullt ut fungerande självstyrande bilar ska finnas på marknaden inom fem år. Även Google har samma prognos för sin automatiska teknik.

Nu kan det gå snabbare än så. Enligt Musk är automatiska bilar bara två-tre år bort i tiden, skriver Recode.

“Inom tre år kommer det vara möjligt att demonstrera en bil. Men du måste först ha myndighetsgodkännande innan du kan vara helt självstyrande."

Förutom att vara vd för Tesla driver Elon Musk även rymdbolaget Space X. Men det är inget han skulle råda någon annan till – tvärtom. I en intervju med Business Insider avråder han Jack Dorsey, som både är vd för både Twitter och den digitala betaltjänsten Square, från att jobba dubbelt.

“Jag skulle inte rekommendera att driva två bolag – det inskränker verkligen mycket på din frihet,” säger Musk till Business Insider.

I framtiden kanske du kommer få se Tesla-grundaren investera pengar i genetik. Det svarar han i alla fall på frågan om vad han helst skulle satsa pengar på. Han har dock ingen önskan om evigt liv utan skulle vara fullkomligt nöjd om han fick “100 bra år.”

“Jag är ingen förespråkare av ett långt liv. Jag tror att ha ett bra liv är bättre – vi vill uppmärksamma sakerna som kan hända när du är gammal, som demens, det är viktigt. Men jag vet inte, jag vill definitivt inte leva för evigt.”  

Läs fler artiklar
LÄS MER