Toppinvesterarna Henrik Persson och Pierre Siri satsar på europeiska marknadsplatsen Vinted

vinted Sprints capital e-handel
Toppinvesterarna Henrik Persson och Pierre Siri satsar på europeiska marknadsplatsen Vinted

Pierre Siri och Henrik Persson.

Caroline Englund

Reporter

Investerar tungt i Vinted, en europeisk marknadsplats för begagnat mode.

Henrik Persson och Pierre Siri är de svenska entreprenörerna som tillsammans med det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic köpte Hemnet 2016

Nu leder de rundan när begagnade kläder-sajten Vinted tar in nytt kapital. 

Vinted skriver i ett pressmeddelandeatt de nu tar in 50 miljoner euro i nytt kapital och att rundan leds av Henrik Perssons och Pierre Siris investmentbolag Sprints Capital. Vinted värderades i samband med rundan till 225 miljoner Euro.

Henrik Persson är mest känd för sina e-handelsinvesteringar inom Kinnevik-koncernen där han bland annat var ansvarig för investeringen i ryska Blocket-kopian Avito och djupt involverad i Zalando-investeringen.

Pierre Siri byggde upp Blocket och har även varit delägare och vd för Hitta.se.

”Vinted har framgångsrikt skapat den mest populära marknadsplatsen för begagnat mode på den europeiska marknaden. Intresset för unikt mode med en miljövänlig profil ökar bland konsumenter och Vinted träffar denna megatrend mitt i prick," säger Henrik Persson i en kommentar i pressmeddelandet. 

Han tillägger också att han tror att bolaget kommer att fortsätta växa snabbt och vara en av nyckelspelarna på den europeiska modemarknaden framöver.

I dag finns Vinted på nio marknader och är framförallt populärt i Frankrike där bolaget har 80 procent av begagnatmarknaden när det gäller kläder både för vuxna och barn. Vinted har kontor i Villnius, Berlin, Warsawa och Prag och har cirka 200 anställda.

Läs fler artiklar
LÄS MER