Sök

Ny storägare i Catena Media

Catena Media

Per Hellberg, vd på Catena media. Foto: Linus Moralse

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Den amerikanska investeringsfirman Ruane, Cunniff & Goldfarb har köpt aktier i Catena Media varefter innehavet uppgår till drygt 3,3 miljoner aktier, motsvarande cirka 6 procent av kapitalet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande som skickats in till europeiska finansmyndigheter i Malta och som går att hitta via Catena Medias hemsida, något som uppmärksammats av ägardatatjänsten Holdings.

Ruane, Cunniff & Goldfarb gick över flaggningsgränsen den 29 augusti, men det framgår inte om firman var köpare i den placing som Catenas Medias tidigare största ägare, svenske Henrik Persson Ekdahls riskkapitalbolag Optimizer Invest, genomförde på kvällen den 28 augusti. Då såldes 4,35 miljoner aktier i affiliatebolaget.

Ruane, Cunniff & Goldfarb har sin bas i New York och grundades 1969. Firman förvaltar fonden Sequoia som enligt uppgifter på Wikipedia gjorde stora förluster på läkemedelsbolaget Valeant under 2016. Dessförinnan var fonden framgångsrik och under långa perioder stängd för nya investerare. Av flaggningsmeddelandet framgår inte om innehavet i Catena Media ligger i Sequoia.

Läs mer