Ikano säljer sin andel i Stadium

Stadium e-handel Sport
Ikano säljer sin andel i Stadium

Karl Eklöf, vd på Stadium Group. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT & Henrik Holmberg / TT

Finwire / Breakit

Ikano Bank, som ägs av familjen Kamprad, säljer tillbaka sina 26,8 procent i sportkedjan Stadium till dess grundare, familjen Eklöf.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De finansiella detaljerna i affären är hemliga. Ikano har ägt posten sedan 2005 men valt att avyttra den av strategiska skäl. Ikano vill framöver fokusera på utvalda områden inom sin kärnverksamhet.

”Det har varit ett nöje att arbeta med Stadium under åren. Jag vill särskilt tacka familjen Eklöf, representerad av Ulf, Bo och Karl, för fantastiskt samarbete och affärsrelation. Våra företag delar liknande värderingar och vår vänskap kommer att bestå. Jag önskar hela Stadium-teamet det bästa för framtiden”, säger Lars Thorsén vd för Ikano Group i pressmeddelandet.

En överenskommelse om att sälja sälja posten nåddes den 29 augusti och avtalet träder i kraft den 1 april 2019. Efteråt kommer familjen Eklöf att vara helägare till Stadium som de grundade 1974.

Under Ikanos delägande har Stadiums tillväxt varit cirka 70 procent och i år omsätter koncernen cirka sju miljarder kronor.

"Vi har tillsammans med Ikano haft en fin tillväxt och fått både mod och möjlighet att fortsätta utvecklas. Självklart är vi enormt stolta över samarbetet och de lärdomar det gett oss men vi känner oss också tacksamma för möjligheten vi nu har att hämta hem bolaget fullt ut och fortsätta satsa framåt. Tack vare vårt goda samarbete och likheter såsom företagskultur och den entreprenöriella andan fortsätter vår vänskapsrelation, säger Karl Eklöf vd på Stadium Group. 

Läs fler artiklar
LÄS MER