Anders Borg investerar i faktura-appen Dicopay

DicopayApparfintech

Anders Borg. Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ska göra det enklare för småföretagare att fakturera.

Nyligen kunde vi berätta att den tidigare finansministern Anders Borg har investerat i bankutmanaren Lysa med bland andra Christer Gardell. Det visade sig också att H&M:s vd Karl-Johan Persson sedan tidigare hade investerat i bolaget i det tysta.

Nu rapporterar Di Digital att Anders Borg har gått in med pengar i ytterligare ett fintechbolag.

Tillsammans med Ikeas styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer satsar han på fakturabolaget Dicopay och de båda tar plats i företagets rådgivande kommité.

”Med Dicopay ska man kunna verifiera att jobbet är gjort, exempelvis genom att fotografera av resultatet med mobilen. Sedan ska man kunna ta betalt direkt och fixa med ROT och RUT. Men med tiden är visionen att utveckla en ännu bredare tjänst med enkla lösningar för småföretagare", säger han till Di Digital.

Dicopay har tagit fram en mobilapp som ska göra fakturering enklare för småföretagare.

Totalt har Dicopay, som fokuserar på företag med en omsättning på 200.000 till 10 miljoner kronor per år,  tagit in 30 miljoner kronor i kapital enligt grundaren Christian Lagerling. Inom ett par veckor kommer Marie Lundberg tillträda som ny vd för bolaget. Hon kommer från en roll som vd på Wasa Kredit. 

Läs mer