Sök

Analysföretag: Gaming och e-sport är större än traditionell sport 2021

Foto: Istock

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Newzoo har släppt ny framtidssport om e-sport.

Newzoo, analysföretaget med fokus på spelbranschen, har släppt en ny framtidsrapport om e-sport som uppmärksammas av Red Reserve som är noterat på Spotlight Stock Market.

I den uppger Newzoo att e-sport och spelbranschen tillsammans kommer att vara värda mer än traditionell idrott år 2021.

Enbart e-sport väntas vara värd 1,7 miljarder dollar, även om termen e-sport kommer att bli mindre använd. Detta beror på att individuella spelare kommer att bli mer framträdande och e-sport som namn antyder en grupp eller team av spelare.

Detta till trots kommer framtiden att vara lönsam även för teamen inom e-sport. Enligt Newzoo kommer det finnas vissa lag vars årliga bruttointäkter kommer att överstiga tio miljoner dollar.

Att sända e-sport blir också en stor grej och Newzoo räknar med att samtliga stora mediekoncerner i USA kommer att ha digitala mediarättigheter för e-sport.

Slutligen ser man även organisatörerna bakom de Olympiska spelen komma att engagera sig med e-sport. Det handlar inte om att man gör e-sport till en gren i sommar- eller vinter-OS utan snarare potentiellt att ett separat OS inom e-sport lanseras.

Läs mer