Steve Jobs okända sidor - ny bok avslöjar

Apple
Steve Jobs okända sidor - ny bok avslöjar

BILD: Rafiq Maqbool/AP/TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Applegrundaren Steve Jobs har beskrivits som ett geni - och en självisk idiot. Men nu framkommer en helt annan, betydligt positivare bild av honom.

Det var drygt tre år sedan Steve Jobs dog i cancer men han är en person som fortfarande oavbrutet fortsätter att fascinera världen. En ny bok med titeln ”Becoming Steve Jobs: The Evolution Of A Reckless Upstart Into A Visionary Leader" som ges ut 24 mars kommer garanterat skapa nya rubriker kring Apple-legendaren. Enligt flera techsajter i USA kommer boken ge en helt ny och betydligt mer smickrande bild av Steve Jobs.

En rad intressanta uppgifter har redan läckt ut - här är ett axplock: 

# Den nuvarande Apple-chefen Tim Cook erbjöd sig att donera en bit av sin lever till den då svårt cancersjuke Steve Jobs. Men Steve Jobs vägrade:

”Jag kommer aldrig låta dig göra det, aldrig”, sade jobs enligt Tim Cook som tar upp händelsen som ett exempel på att Steve Jobs, tvärtemot andra utsagor, inte var någon självisk person. 

# Steve Jobs sågar tv-apparten. I ett utdrag ur boken säger han:

"I just don’t like television. Apple will never make a TV again", enligt magasinet Fast Companys sajt.

# Disney-chefen Bob Iger och Steve Jobs var goda vänner. I boken avslöjar Bob Iger att de två planerade att köpa internetjätten Yahoo tillsammans. 

Läs fler artiklar
LÄS MER