Investorbolaget Permobil investerar i svensk AI-startup

Investorbolaget Permobil investerar i svensk AI-startup

Helene Svahn, Permobil, och David Ziemsky, Bellpal. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Köper in sig i armbandsur som larmar om fallskador.

Svenska Permobil, som utvecklar eldrivna rullstolar, har köpt en minoritetspost i startupen Bellpal.

Bellpal ligger bakom en AI-baserad tjänst i form av ett armbandsur som larmar om fallskador. Bolagets inriktning tilltalar Permobil eftersom den kan ge en bättre förståelse för hur användare använder de egna produkterna, enligt forskningschefen Helene Svahn.

"Tidigare har vi fokuserat på mobilitet, detta är en utvidgning mot att titta på helheten kring en användare", säger Helene Svahn till Di Digital.

Bellpal har inräknat för Permobils investering hämtat in totalt 12 miljoner kronor i kapital. Bland tidigare investerare finns Ikea-veteranen Göran Grosskopf och artisten Molly Sandén.

"Vår vision med Bellpal är att fler människor ska kunna välja självständighet och livskvalitet längre. Det är en vision som även Permobil jobbar utifrån. I och med samarbetet får vi en stark partner som kan stötta oss i såväl teknik- som marknadsutveckling. Där är Permobils omfattande distributionsnät i Nordamerika, Europa och Asien av särskild betydelse", säger Bellpals vd David Ziemsky i ett pressmeddelande.

Permobil ingår sedan 2013 i Patricia Industries, som hanterar Investors onoterade tillgångar.

Läs fler artiklar
LÄS MER