Sök

Musk kallade dykande hjälten för pedofil – nu förbereds stämning

TeslaFordon

Elon Musk, grundare och vd på Tesla. Foto: AP Photo/Kiichiro Sato, File

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Tesla-grundaren i blåsväder igen.

Teslas grundare Elon Musk har stått i rampljuset flertalet gånger under de senaste månaderna. Den senaste uppståndelsen har kretsat kring hans tweet om att köpa ut Tesla från börsen.

Innan dess riktades världens ögon mot de thailändska pojkarna och deras ledare som satt fast i en grotta. De räddades efter mycket arbete, men innan dess hann Elon Musk flyga ned med en ubåt för att rädda pojkarna. 

Den kom aldrig till användning. En brittisk dykare, som deltog i räddningsinsatsen, hävdade även i hårda ordalag att ubåten var ett PR-trick. 

Musk skrädde inte orden när han, i vanlig ordning, tog till twitter och kallade dykaren för pedofil. En reaktion som ledde till upprörda reaktioner från både omgivningen och dykaren själv som hotade med stämning.  

Elon Musk bad sedan om ursäkt på twitter.

Nu brakade det dock loss igen när en journalist tog upp episoden med Musk på twitter. Istället för att upprepa ursäkten igen twittrade han till svar; 

”Tycker du inte att det är konstigt att han inte stämt mig? Han erbjöds gratis juridisk hjälp”.

Techcrunch bekräftar nu att dykaren anlitat en firma som förbereder en stämning om ärekränkning. I ett brev ska dykaren ha uppmanat Musk att kontakta honom för att undvika rättstvist. Elon Musk ska ha informerats om detta tidigare under månaden men det är oklart om han vetat detta vid tiden för tweeten.

 

Läs mer