Crowdfundingbolaget Tessin expanderar till Finland med nytt kapital i ryggen

Crowdfundingbolaget Tessin expanderar till Finland med nytt kapital i ryggen

Tessins ledning. Foto: Pressbild

Finwire / Breakit

Tessin riktar blicken mot Finland där bostadsmarknaden är på uppgång.

Crowdfundingtjänsten Tessin, som specialiserat sig på fastigheter, planerar att använda merparten av pengarna från sin senaste finansieringsrunda på 23 miljoner kronor till en expansion i Finland. Det uppger bolagets vd Jonas Björkman i en intervju med ekonomisajten Realtid.

Jonas Björkman säger att ekonomin i Finland håller på att repa sig och att bostadsmarknaden är på uppgång. Samtidigt har det finska parlamentet valt att införa en crowdfundinglag med tillståndsplikt.

"Det visar att man vill driva tillväxt på området. I Sverige finns fortfarande inte en sådan lag vilket skapat osäkerhet kring vad som gäller för crowdfunding", säger Jonas Björkman.

Utöver Finland-satsningen planerar Tessin också att använda en del av pengarna till en ny investeringsfond. Målet är att göra den ett par hundra miljoner stor med hjälp av institutionella investerare, enligt Jonas Björkman.

Tessin har efter senaste rundan tagit in totalt 34 miljoner kronor. Största ägare är NFT Ventures med 24 procent, medan grundarna fortsatt äger en tredjedel av bolaget.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER