King-grundare investerar när startupen Most tar in 10 miljoner

Sensorer Most
King-grundare investerar när startupen Most tar in 10 miljoner

Bertil Enevåg Ericson / TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Bolaget Most har tagit fram en sensor som mäter temperaturen i fraktcontainrar. Nu får bolaget in riskkapital från King-grundarna Thomas Hartwig, Patrik Stymne, Lars Markgren och Sebastian Knutsson.

Uppdatering: I en tidigare version stod att bolaget tagit in 83 miljoner kronor. Det berodde på ett fel i originalartikeln från Dagens industri där det stod att bolaget tagit in 10 miljoner dollar. Rätt ska alltså vara 10 miljoner kronor.

Mosts sensor kan till exempel användas till att undersöka hur frukt påverkas under en transport. Genom att mäta ljus, fuktighet, position och så vidare inuti en container kan bolaget via en molntjänst ge alla parter i processen en bild av vad som händer under färd.

Kings medgrundare Sebastian Knutsson motiverar sin investering på följande vis:

“Jag har en bakgrund på Spray där jag jobbade med väldigt många olika internetprojekt. Jag ser det här som en idé med enormt stor potential, men på ett område där ingen riktigt investerar eller tänker på tekniska lösningar”, säger han till Di.

Även Mosts medgrundare Erich Hugo och Nils Tunebjer investerar i riskkapitalrundan. Bolaget, som har sitt huvudkontor i Stockholm, ska nu använda pengarna till att expandera verksamheten.

Läs fler artiklar
LÄS MER