Dubbelt upp - så mycket tvingas MTG betala för Premier League

MTG
Dubbelt upp - så mycket tvingas MTG betala för Premier League

Manchester Uniteds Wayne Rooney faller i en närkamp med Arsenals Francis Coquelin under lördagens Premier League-match på Emirates stadium i London. FOTO: Frank Augstein/AP/TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Enligt uppgift betalar börsnoterade MTG nästan en halv miljard kronor per år för att få sända Premier League de närmaste fyra åren.

Det är tidningen Dagens industri (betalvägg) som på söndagskvällen avslöjar de finansiella detaljerna bakom uppgörelsen. Mediebolaget MTG gick på fredagseftermiddagen ut och berättade att de vunnit budgivningen om de nordiska TV-rättigheterna för Premier League för säsongerna 2016-2017 och 2018-2019.

Någon köpesumma angavs inte men det stod genast klart att konkurrensen med TV4/C More och Discovery varit tuff. 

”Jag kan inte avslöja den exakta summan men priset har gått upp. Dock är jag mycket glad eftersom det är attraktiva rättigheter till en stark produkt”, sade MTG:s vd Jörgen Madsen till nyhetsbyrån Direkt på fredagseftermiddagen.

Och nu kan alltså Dagens industri berätta att MTG betalat närmare 500 miljoner kronor bara för sändningsrättigheterna på den svenska marknaden. Det innebär en kostnadsökning med cirka 300 miljoner kronor eller över 100 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER