Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Favro- och Hansoft-grundarna går in i startup-huben Base10

Artikel bild
Erik Olofsson, Hans Dahlström, Patric Palm och Jason Dainter. Foto: Press

Nu ska kontorshubben expandera vidare till nya lokaler.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Den Uppsalabaserade coworking- och startuphubben Base10 grundades i början av 2017 av entreprenörerna Jason Dainter och Kristofer Klerfalk. Målet med projektet var att skapa en mötesplats för startups i Uppsala och hålla kvar lovande entreprenörer i staden – något som historiskt visat sig vara svårt.

Sedan lanseringen har det varit full fart och Base10 har i dag över 500 medlemmar som använder deras kontorslokaler och besöker deras event. Nu blickar entreprenörerna framåt och under 2019 ska de, med hjälp av en investering av okänd summa från Watertowerview Holding, expandera och flytta in i nya lokaler.

“Hittills har Base10 mestadels genomförts i pilot-form för att testa om det fanns ett behov för vårt koncept i Uppsala. Eftersom att volymen och kvaliteten på startup-bolagen har varit så hög med en överväldigande positiv återkoppling, planerar vi att expandera vidare och flytta till en ny flaggskeppslokal, byggd från grunden”, säger Jason Dainter, vd på Base10.

Gänget bakom företaget som investerar i Base10 är Patric Palm, Hans Dahlström och Erik Olofsson. Mest kända är Uppsala-trion för sitt arbete med mjukvaruföretaget Hansoft, som de sålde till Perforce i fjol. De står även bakom det snabbväxande företaget Favro, ett digitalt planeringsverktyg som konkurrerar med bland annat Trello.

“Vi är glada över att ta in Patric, Hans och Erik som nya investerare i Base10 under denna spännande period. Investeringen var strategisk för att få den rätta typen av kompetens ombord, från de som redan framgångsrikt har startat, expanderat och sålt teknikföretag i Uppsala”, säger Jason Dainter.

Jason Dainter driver även startupeventet Uppstart.

Läs mer