Sök

Klart: Boozt-ägarna säljer aktier för en kvarts miljard

Boozt

Foto: Boozts vd Hermann Haraldsson. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Ferd, Sunstone och anställda cashar in.

Onsdag kväll utannonserades att flera storägare i e-handlaren Boozt förberedde sig för att sälja ett stort antal aktier.

Nu skriver investmentbanken Carnegie i ett pressmeddelande att affären är klar.

Säljare i affären är det danska riskkapitalbolaget Sunstone, Johan H. Andresen – ”Norges Wallenberg” – och flera högt uppsatta anställda. Mellan sig säljer de aktier för ungefär 240 miljoner kronor, med en kurs på 80,5 kronor per aktie. Det ger en rabatt på ungefär 4,5 procent mot gårdagens stängningskurs.

Efter försäljningen har Sunstone inga aktier kvar i Boozt. Enligt Nyhetsbyrån Direkt ägde Sunstone 22 procent av bolaget vid börsnoteringen för 1,5 år sedan.

Försäljningen kommer efter ett riktigt starkt år för Boozt på börsen. Sedan nyår har aktien gått upp med över 15 procent.

Bland de anställda som säljer finns bolagets vd Hermann Haraldsson och finanschefen Allan Junge-Jensen med. Den senare berättar för Breakit att ledningen inte säljer några befintliga aktier utan att det handlar om ett optionsprogram som lösts in.

"Vi har precis fastställt ett nytt optionsprogram också som kommer kräva lite kapital, så det kändes som ett bra fönster att sälja i", säger han.

Enligt Breakits beräkningar kan de anställda som sålt aktier kamma hem över 27 miljoner kronor efter affären – räknat utifrån skillnaden i optionernas pris och säljkursen.

Vilka som är köpare i affären har ännu inte kommunicerats.

Läs mer