Sök

Här är techprofilen Anna Ryotts nya toppjobb

Summa Equity

Foto: Henrik Huldschiner

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Anna Ryott blir arbetande styrelseordförande i riskkapitalbolaget Summa Equity som fokuserar på investeringar i hållbara bolag.

Det skriver Dagens industri.

I juni förra året meddelade Norrsken Foundation, som 2016 drogs igång av Klarnagrundaren Niklas Adalberth, att man rekryterat Anna Ryott. 

Förra veckan bytte hon sin post som vice vd för stiftelsen för att istället gå in i styrelsen.

Nu meddelar hon att hon har fått ett nytt jobb på Summa Equity. Det nordiska riskkapitalbolaget startades för två år sedan och investerar uteslutande i bolag som fokuserar på hållbarhet. Återvinningsbolaget Sortera, utbildningsföretaget Lin Education och Egain, som energieffektiviserar fastigheter, är några exempel på bolag som finns i portföljen. 

Anna Ryott har gjort raketkarriär i det privata näringslivet innan hon sadlade om till att arbeta med välgörenhet, först på Unicef och sedan som generalsekreterare för SOS Barnbyar. Innan hon började på Norrsken var hon vd för Swedfund, svenska statens eget riskkapitalbolag för hållbart företagande runt om i världen.

”Summa Equity är för mig ett helt unikt riskkapitalbolag som kombinerar det jag verkligen tror på: investeringar i hållbarhet och positiv samhällsförändring tillsammans med hög lönsamhet och hög avkastning. Jag har haft koll på bolaget tidigare och när jag fick erbjudandet kunde jag absolut inte tacka nej”, säger Anna Ryott till Dagens industri.

Läs mer