Smart eye räknar med en halv miljard i framtida intäkter

Smart Eye Ögonstyrning
Smart eye räknar med en halv miljard i framtida intäkter

Martin Krantz, vd och grundare av Smarteye. Foto: Press.

Direkt / Breakit

Ögonstyrningsbolaget från Göteborg laddar för tillväxtexplosion.

Eyetrackingbolaget Smart Eyes nettoomsättning andra kvartalet uppgick till 11 miljoner kronor, vilket motsvarar en minskning med 9 procent. Det framgår av bolagets senaste rapport.

Samtidigt ökade förlusten från 9,3 miljoner kronor till 16,8 miljoner kronor, jämfört med föregående år.

"Minskningen beror främst på att vi inom affärsområdet Applied Solutions har fokuserat marknadsaktiviteterna till det stora antalet upphandlingar av förarövervakningssystem som pågår", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Bolaget har utvecklat en teknik som ska kunna se om en bilförare faktiskt fokuserar på vägen eller om hen slumrar till eller koncentrerar sig på något annat. Det senaste året har bolaget vunnit en lång rad så kallade "design wins" – det vill säga avtal om att leverera tjänsten till olika bilföretag.

Nu berättar bolaget för första gången vad man beräknar att alla avtal kommer vara värda och det är ingen struntsumma. 475 miljoner kronor, över produktens livscykel räknar bolaget med att dra in.

I nuläget gäller bolagets olika design wins specifika modeller. Om systemet beställs till alla modeller bolagest nuvarande kunder har skulle den förväntade intäkten kunna öka till 2 miljarder kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER