LRF konsult köper upp Bokoredo – Altor-toppar kan casha in

BokoredoAltorBokföring

Från vänster: Peder Albert, Marcus Waering och Linn Waering. Foto: Press

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

“Jag är oerhört glad", säger Peder Albert, vd och grundare av Bokoredo.

De senaste åren har en rad svenska startups tagit sig an uppgiften att göra bokföringsarbetet enklare och mer digitalt. Startupbolaget Bokoredo är ett av dem. Grundaren och vd:n Peder Albert har tidigare beskrivit bolaget som att det “ligger mellan systemleverantörerna och de traditionella byråerna”.

Bokoredo är alltså inte bara en mjukvarutjänst utan viss handpåläggning ingår även i bolagets tjänst.

Nu meddelar företagsrådgivaren LRF Konsult att man köper upp Bokoredo.

“Vi är glada att ha förvärvat Bokoredo med dess kunder och medarbetare. Med förvärvet stärker vi vår fysiska närvaro i storstäderna och utökar vår kompetens. Bokoredo är starka på digitalisering och automatisering inom ekonomitjänster vilket kompletterar LRF Konsult”, säger Katarina Klingspor, vd på LRF konsult, i ett pressmeddelande.

Med sig tar Bokoredo sina 600 kunder runt om i landet och kompletterar nu sitt utbud med LRF konsults befintliga tjänster som juridik, mäkleri och affärsrådgivning.

“Jag är oerhört glad att Bokoredo nu blir en del av LRF Konsult – ett stort rådgivningsföretag som är närvarande i hela landet”, säger Peder Albert, i pressmeddelandet.

Några detaljer kring själva affären vill parterna inte avslöja. Våren 2017 värderades Bokoredo till 65 miljoner kronor, enligt dokument från bolagsverket. Då omsatte man 15 miljoner kronor och gjorde nollresultat.

Under sitt senaste räkenskapsår omsatte Bokoredo 26 miljoner kronor, med en vinst på 5,2 miljoner. Om värderingen utvecklats i samma takt som omsättningen skulle det betyda att LRF konsult fick betala drygt 100 miljoner för startupbolaget.

Bokoredo har sedan tidigare tagit in ungefär 10 miljoner kronor i finansiering, bland annat från flera partners på riskkapitalbolaget Altor.

Läs mer