Nigel Eccles grundade Fanduel – får inte en krona vid köpet från Paddy Power Betfair

Fanduel Betfair Betting
Nigel Eccles grundade Fanduel – får inte en krona vid köpet från Paddy Power Betfair

Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Tobias Blixt

Reporter

Nigel Eccles är ena grundaren av fantastysportbolaget Fanduel. Sajten erbjuder en tjänst där man kan spela om pengar baserat på hur spelare i olika lag presterar. När spelbolaget Paddy Power Betfair förvärvade bolaget tidigare i år skedde det till en värdering av 465 miljoner dollar.

Det kan tyckas vara en glad nyhet för Nigel Eccles och de övriga grundarna. Problemet är att Nigel, som lämnade sin vd-roll sex månader innan förvärvet, tillsammans med företagets anställda inte kommer att få några pengar i samband med affären. Det rapporterar Techsajten Recode.

Genom ett upplägg där företagets tidiga investerare betalas först kommer alla ägare som inte har preferensaktier att gå miste om pengarna. Värderingen på 465 miljoner dollar var helt enkelt inte tillräckligt hög. Nigel Eccles fick alltså inte en krona när företaget han grundade såldes.

Nu väljer grundaren att stämma Paddy Power Betfair. Han hävdar att man medvetet har gett Fanduel än för låg värdering i affären där nuvarande vd och ledning förväntas tjäna miljoner, skriver Recode. Enligt Nigel Eccles värdering ska aktierna hos grundarna och de anställda vara värda över 120 miljoner dollar.

Motargumentet, där Recode hänvisar till två källor, är att Fanduel kontaktade över 100 potentiella köpare. Paddy Power var slutligen det bästa alternativet och värderingen kan ha varit den högsta företaget kunnat ha fått.

I Juli förra året bröt diskussionerna om en sammanslagning av fantasysportbolagen Fanduel och Draftking samman efter motstånd från den amerikanska handelskommisionen FTC.

Läs fler artiklar
LÄS MER