Tröttnat på handbryggt kaffe? De crowdfundar en lösning

CrowdfundingKickstarter-kampanjprylar

Foto: Press / Istockphotos.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det är en kaffebryggare fast ändå inte, och den verkar gå tvärtemot tanken med att brygga sitt kaffe för hand.

I det kaffeälskande landet Sverige finns det alltid en anledning att uppmärksamma när något nytt händer på kaffemarknaden. Nu rapporterat Techcrunch om en lite annorlunda produkt som har dykt upp på crowdfunding-sajten Kickstarter.

Prylen, som fått namnet Automatica, verkar vara en blandning mellan en vanlig kaffebryggare och de manuella utrustningarna för handbryggning. Genom att ta din kanna, kopp och filterhållare och placera i “roboten”, så sköter maskineriet hela bryggningsprocessen åt dig.

Så vad är egentligen syftet med maskinen, utöver det faktum att den tar bort hela grundtanken med ditt nyinköpta handbryggningskit?

Enligt kampanjsidan är det helt enkelt en produkt för den som vill njuta av en kopp handbryggt kaffe även om man kanske inte alltid har tiden att brygga själv. Detta ska den göra genom att “kontrollera temperatur, flöde, volym, ihällningsmönster och tid”.

Hur stor skillnad det blir mellan denna pryl och en vanlig kaffebryggare återstår att se, men som Techcrunch rapporterar borde den kunna locka de som vill se uppvisningen i bryggandet av kaffet. Istället för att gömma bryggningen bakom plasten i den vanliga kaffebryggaren.

Se bara till att ha en kopp som tar 3,25 deciliter, för det är så mycket den brygger. Varken mer eller mindre. Med 29 dagar kvar har företaget bakom produkten dessutom kommit en bra bit på vägen.

Läs mer