Nu dras Elon Musk in i ännu en granskning

Tesla
Nu dras Elon Musk in i ännu en granskning

Elon Musks Tesla har nya problem. Foto:TT

Direkt / Breakit

Vad sa egentligen Tesla-chefen?

Den amerikanska finansinspektionen, SEC, inledde i slutet av fjolåret en undersökning om huruvida elbilstillverkaren Tesla misslett investerare om produktionsproblemen kring den nya modellen Model 3.

Det skriver Wall Street Journal.

SEC har bland annat krävt in information från en underleverantör som en del av undersökningen, uppger tidningens källor.

Det är tidigare känt att Teslas produktionsanläggning inte var fullt driftsatt förrän i september 2017, trots att bolagets vd och grundare Elon Musk offentligt hävdade att produktion inletts i juli samma år. Produktionen skulle då uppgå till 1.600 bilar i det tredje kvartalet och 20.000 fordon i det fjärde, långt under tidigare prognoser om 200.000 nya Model 3 under årets andra halva.

Undersökningen pågår parallellt med den nya granskningen av Elon Musks tweet om att han avser att köpa ut bolaget från börsen till priset 420 dollar per aktie och att finansieringen av detta är klar.

I sin blogg har Elon Musk i veckan förklarat att han finansieringskommentaren syftade på diskussioner med Saudiarabiens statliga investeringsfond, diskussioner som ännu inte är avslutade.

Teslachefen beskriver i en lång intervju med New York Times på torsdagen sitt höga arbetstempo med 120-timmars arbetsveckor. Han säger sig vara i ett konstant tillstånd av utmattning, något som påverkat honom negativt och som oroat även styrelsen för bolaget.

Någon ånger över tweeten om att köpa ut Tesla från börsen visar Elon Musk dock inte och han har inga planer på att sluta twittra.

"Varför skulle jag göra det", säger han till New York Times.

Läs fler artiklar
LÄS MER