Andreas Kardell blir ny teknikchef på Matsmart

Matsmart.seMatsmarte-handel

Andreas Kardell. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill göra det enklare att handla i mobilen – och göra handlandet personligare.

Den snabbväxande e-handeln Matsmart, som säljer felmärkta och utgående varor, mer än dubblade sina intäkter förra året. Samtidigt växte förlusterna något när man investerade i marknadsföring, lager och logistik för möjliggöra fortsatt tillväxt för nätbutiken.

Nu faller ytterligare en pusselbit på plats hos Matsmart som i dag meddelar att de plockar in Andreas Kardell som ny teknikchef för att leda byggandet av deras nästa plattform. Han kommer närmast från Proffsmagasinet och tillträder nya tjänsten i början av september.

“Matsmarts tech-team har gjort ett väldigt bra jobb och på kort tid lagt en bra teknisk grund för Matsmart. På kort sikt vill jag att Matsmart ska bli än bättre på att anpassa produkten beroende på vilken kund som använder sajten, så kallad personalisering”, säger han i ett pressmeddelande.

“Eftersom allt fler använder Matsmart på mobilen behöver vi göra det lika lätt att snabbt hitta rätt produkter där som på datorn.”

Rekryteringen är ett steg i arbetet mot underlättat expansion till nya länder, en bättre mobilupplevelse och byggandet av nästa generations Matsmart-plattform. Där är Andreas Kardell en viktig rekrytering enligt Matsmarts vd Karl Andersson.

“Andreas har arbetat med IT i 18 år och har gedigen erfarenhet av e-handel och systemen vi använder. Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Andreas och gör den här satsningen för att nå nästa nivå”, han.

I början av året tog Matsmart in 100 miljoner kronor, samtidigt som de plockade in en något oväntad ägare.

Läs mer