Patrick Söderlund får styrelseuppdrag i AI-bolaget Peltarions

Patrick Söderlund får styrelseuppdrag i AI-bolaget Peltarions

Patrick Söderlund.

Caroline Englund

Reporter

I går kom kom nyheten om att Electronic Arts (EA) designchef och talesperson Patrick Söderlund lämnar bolaget. Nu avslöjar han ett av sina nya uppdrag.

"I dag meddelar vi att Patrick Söderlund har tagit beslut om att gå vidare från EA. Han kommer att börja på ett nytt kapitel i livet senare i år", skrev EA:s vd Andrew Wilson i ett brev till de anställda i går. 

I dag står det klart att en del av det nya kapitlet handlar om ett uppdrag i AI-bolaget Peltarions styrelse. 

”AI kommer att påverka alla aspekter av våra liv, och tidigare än vi tror. Den globala potentialen som AI har att revolutionera varje bransch är nästintill obegränsad, men i dag skrapar vi knappt på ytan. Jag ser mycket fram emot att ansluta mig till Peltarions styrelse och att få rådge teamet kring Peltarions tillväxtplaner och strategiska val”, skriver Patrick Söderlund i ett pressmeddelande

Peltarion ägs bland annat av familjen Wallenbergs ägarbolag FAM och EQT Ventures.

”Det är just den här unika kombinationen av kunskap i att kunna göra något nytt och innovativt och samtidigt ha en förståelse för hur man hanterar och skalar upp företag med globala ambitioner, som är vad som gör Patrick till ett så bra tillskott i vår styrelse”, säger Peltarions vd och medgrundare Luka Crnkovic-Friis i samma pressmeddelande.

Det står även klart att techbolaget BIMobject, som nyligen tog in 240 miljoner kronor från EQT Ventures, föreslagit att Patrick Söderlund väljs som ny styrelseledamot. Han föreslås tillsammans med EQT Ventures Hjalmar Winbladh.  

I vintras kartlade Breakit inkomsterna för 113 av de tyngsta makthavarna och profilerna i tech-Sverige. Då toppade Patrick Söderlund listan med en årsinkomst på 155.540.466 kronor.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER