Analytiker: Framtiden som är viktig för THQ Nordic

THQ Nordic spelbranschen Spelutveckling
Analytiker: Framtiden som är viktig för THQ Nordic

Lars Wingefors, vd på THQ Nordic. Foto: Sara Lindmark.

Finwire / Breakit

Spelförläggarens andra kvartal är inte viktigt med tanke på releasefönstret under perioden, enligt investmentbanken Pareto.

Istället fokuserar analysen från Pareto på nyhetsflödet, potentiella företagsförvärv och speleventet Gamescom som äger rum nästa vecka. Det framgår av en analysuppdatering.

Spelbolaget släpper få spel under det andra kvartalet både via THQ Nordic och Deep Silver, samtidigt som lägre försäljningsvolymer väntas för förläggarverksamheten. Lanseringarna av MX vs ATV och Titan Quest under senare delen av första kvartalet väntas vara positiva intäktsdrivare i det andra kvartalet, tillsammans med stark katalogförsäljning och ett par mindre spellanseringar.

Koch Media bidrar även med en högre kostnadsbas för THQ Nordic och Pareto väntar sig ett rörelseresultat på 28 miljoner kronor i det andra kvartalet, motsvarande en rörelsemarginal på 4,1 procent.

På Gamescom kommer THQ att visa spelbara versioner av flera större speltitlar. Investmentbanken anser att investerare ska vara medvetna om att det är i det fjärde kvartalet mycket kommer hända, i vilket större delen av årsvinsten kommer genereras.

Läs fler artiklar
LÄS MER