Atomico satsar på startup som vill underlätta kroniska sjukdomar

Atomico Digitalisering Sjukdom
Atomico satsar på startup som vill underlätta kroniska sjukdomar

Niklas Zennström. Foto: Jonas de Lange/Hinge Health

Towe Boström

Reporter

Niklas Zennströms Atomico stoppar in mer pengar i hälsosektorn.

Riskkapitalbolaget Atomico, som startats av den svenske Skype-grundaren Niklas Zennström, investerar hårt i flera sektorer.

Tidigare i sommar stängde Elscooterföretaget Lime en runda på 335 miljoner dollar där Atomico medverkade. Kort därinnan medverkade bolaget i en investering på 90 miljoner kronor i Oden Technologies som grundats av svensken Willem Sundblad.

Nu rapporterar Techcrunch att Atomico medverkar i en runda där den San Francisco-baserade hälsostartupen Hinge Health tar in 26 miljoner dollar, runt 230 miljoner kronor. 

Hinge Health har skapat en digital plattform för behandling av kroniska besvär och rundan leds av det amerikanska riskkaptalbolaget Insight Venture Partners.

Det här är inte första gången som Atomico går in i Hinge Health. För drygt ett år sedan ledde riskkapitalbolaget en runda på runt 70 miljoner kronor. 

Hinge Health är en i raden av startups som nischat sig mot en specifik del av vårdsektorn. Fokus ligger på distansbehandling av muskuloskeletala problem, som exempelvis smärtor i knän, axlar eller rygg. 

Bolaget använder sig av en app, bärbara sensorer och coaching för att erbjuda behandling för besvär. Techcrunch uppger att det finns brister i vårdsystemen när det kommer till behandling av problemen, och här uppger sig Hinge Health kunna reducera de medicinska kostnaderna. 

Grundarna Daniel Perez och  Gabriel Mecklenburg uppges fortfarande sitta på en majoritet av bolaget. Fokus ligger mot företagsvård för anställda och i dagsläget finns ett 40-tal företag på kundlistan. 

"Muskuloskeletal smärta förstör liv och kostar miljarder. Men det behöver inte vara så. När vi stängde vår A-runda för ett år sedan var vi 18 personer, i dag är vi 70 och snart 100", säger Daniel Perez till Venturebeat. 

Det var 2006 som Niklas Zennström och Mattias Ljungman grundade Atomico som tidigare bland annat  investerar i Klarna, Mapillary och Truecaller.

Läs fler artiklar
LÄS MER